Tala Fou

Fasioti i vaiaso ta'itasi: O le gaosiga o le kuata muamua i lalo toetoe lava 6% mai le tausaga talu ai

A'o aga'i atu i le vaiaso 19 o le vaitau o fasi manu 2022, o lo'o va'ava'ai pea le pisinisi a povi mo lana ulua'i ta'i vaiaso e silia ma le 100,000 ulu.
E ui o le toʻatele na faʻamoemoe o le fasioti tagata e sili atu nai lo le ono fuainumera i le atunuʻu i lenei laasaga o le kuata, i le maeʻa ai o se taimi sili ona filemu i le kuata muamua, na faʻaauau pea timuga ma lologa i setete i sasaʻe talu mai le amataga o Aperila na faʻagasolo ai.
Faʻaopoopo i ai faʻafitauli o loʻo feagai ma le aufaigaluega a le fale gaosi oloa ma le Covid-19, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa ma felauaiga, e aofia ai tapunia faʻavaomalo faʻavaomalo ma faʻafitauli o le ulufale atu i pusa, ma o masina muamua e fa o le tausaga na matua faigata lava.
A toe foi i tua i le lua tausaga i le faaiuga o le taamilosaga o le lamala, o vaiaso taitasi na maliliu ia Me 2020 na sili atu i le 130,000 ulu. O le tausaga na muamua atu, i taimi o lamala, o le vaiaso o Me e maliliu ai e masani lava ona sili atu i le 160,000.
Fa'ailoga aloa'ia fasia mai le ABS i le Aso Faraile na fa'aalia ai povi a Ausetalia na fasia i le 1.335 miliona ulu i le kuata muamua, i lalo 5.8 pasene mai le tausaga na muamua atu. Ae ui i lea, na pa'ū le gaosiga o povi a Ausetalia i le na o le 2.5% ona o le mamafa o povi (vaai i lalo).
O le tele o fale gaosi povi i Kuiniselani na misi se isi aso ona o le mamafa o sapalai mai le tau susu i le vaiaso na te’a nei, ma o nisi o vaega i le ogatotonu ma le itu i matu o le setete ua faamoemoe e toe tapunia i le vaiaso nei ona o loo manaomia e le atunuu se taimi e faamago ai.
O le tala fiafia o le tele o kamupani gaosi oloa o loʻo lava le aofaʻi o fasi fasi manu e faʻatautaia i nai vaiaso o lumanaʻi. E le itiiti ifo ma le tasi le kamupani tele Kuiniselani e leʻi ofoina saʻo ofo i lenei vaiaso, fai mai o loʻo i ai nei tusi e aofia ai le vaiaso e amata ia Iuni. 22.
I Kuiniselani i Saute, o le laina na vaaia i lenei taeao na maua ai le ofo sili mo povi mamafa fafaga fafaga i le 775c / kg (780c e aunoa ma le HGP, poʻo le 770c faʻapipiʻi i le tasi tulaga) ma le 715 mo povi mamafa fasia -720c / kg. i le itu i saute, o povi mamafa sili ona lelei e maua ai le 720c/kg i lenei vaiaso, faatasi ai ma povi mamafa e fa nifo PR e tusa ma le 790c – e le mamao ese mai Kuiniselani.
E ui ina faalēaogāina le tele o mea i Kuiniselani i le vaiaso na tea nei, ae o le tele o mea piliki ma sima ua toe maua lelei i lenei vaiaso, o le faleoloa o le taeao nei na faatau atu i Roma e na o le 988 ulu, e tusa lava pe faaluaina le aofaʻi o le vaiaso talu ai. Ole numera o faʻatau i Warwick i le taeao nei. na faaluaina i le 988 ina ua uma le faaleaogaina o le vaiaso talu ai.
I le taimi nei, o le Ofisa o Fuainumera Faamauina a Ausetalia ua faʻamatuʻu mai faʻamaumauga aloaʻia fasia lafumanu ma gaosiga mo le kuata muamua o le 2022.
I le tolu masina ia Mati, o le averesi o le mamafa o le tino maliu na oo atu i le 324.4kg, lea e 10.8kg le mamafa nai lo le taimi lava e tasi i le tausaga talu ai.
Ae maise, o povi a Kuiniselani e 336kg/ulu i le kuata muamua o le 2022, o le maualuga lea o so'o se setete ma le 12kg i luga a'e o le averesi a le atunu'u. O povi a Ausetalia i Sisifo e sili ona mama i le 293.4kg/ulu, peita'i, o lo'o manatu pea o se mamafa maualuga mo le. setete.
O le fasi povi a Ausetalia i le kuata muamua o le 1.335 miliona ulu, i lalo 5.8 pasene mai le tausaga na muamua atu, o loʻo faʻaalia i le ABS.
I le avea ai o se faʻamatalaga faʻapitoa pe o loʻo toe faʻaleleia le alamanuia, o le fua o le fasi manu (FSR) o loʻo i ai nei i le 41%, o le tulaga pito sili ona maualalo talu mai le kuata lona fa o le 2011. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai o loʻo i ai pea le lafumanu a le atunuʻu i se vaega malosi o le toe fausiaina.
O lau fa'amatalaga o le a le fa'aalia se'ia toe iloilo. O sao e solia ai la matou faiga fa'avae o le a le fa'asalalauina.


Taimi meli: Iuni-18-2022