Tala Fou

Tulaga Tumama Lelei Puipuia o le Saogalemu o Mea'ai Fa'asaga ia Staphylococcus aureus ile Fa'ato'aga

O se suʻesuʻega talu ai nei o loʻo tuʻuina atu ai se faʻamatalaga i le faʻateleina o le S. aureus i lima o tagata faigaluega tautua meaʻai, ma le faʻamaʻi pipisi ma le antimicrobial resistance (AMR) o S. aureus isolates.
I le aluga o le 13 masina, na aoina e tagata suʻesuʻe i Potukale le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga 167 swab mai tagata faigaluega o meaʻai na galulue i faleʻaiga ma tuʻuina atu meaʻai.Staphylococcus aureus sa i ai i le sili atu i le 11 pasene o faʻataʻitaʻiga o lima, lea na matauina e le au suʻesuʻe e le o se mea e ofo ai talu ai o le tino o le tagata o loʻo faʻafeiloaʻi i microbes.O le le lelei o le tumama a tagata faigaluega o lo'o fa'asalalauina le S. aureus i mea'ai ose mafua'aga masani lea o fa'ama'i.
Mai vaega S. aureus uma, o le tele lava e mafai ona fa'ama'i, ma sili atu i le 60% o lo'o iai a itiiti ifo ma le tasi le enterotoxin gene.O auga e mafua mai i le Staphylococcus aureus atonu e aofia ai le faafaufau, manava manava, manava manava, pua'i, tiga maso, ma le fiva vaivai, e tupu i totonu o le tasi i le ono itula o le taumafaina o meaai leaga ma e masani lava e le sili atu nai lo ni nai itula.aureus o se mafuaʻaga masani o meaʻai oona ma e tusa ai ma tagata suʻesuʻe e leʻo lipotia faʻamaumauga ona o le natura le tumau o faʻamaoniga.E le gata i lea, e ui lava e faigofie ona fasiotia le staphylococci e ala i le pasteurization poʻo le kuka, S. aureus enterotoxins e tetee i togafitiga e pei o le maualuga o le vevela ma le maualalo o le pH, o lea o le tumama lelei e taua tele i le puleaina o le pathogen, o loʻo matauina e le au suʻesuʻe.
O le mea e mata'ina ai, e sili atu i le 44% o S. aureus strains ua fa'aesea na maua e tete'e i le erythromycin, o se vaila'au fa'ama'i macrolide e masani ona fa'aaogaina e togafitia ai fa'ama'i pipisi S. aureus.Ua toe ta'ua e le au su'esu'e o le tumama lelei e taua tele e fa'aitiitia ai le felauaiga o le AMR mai mea'ai S. aureus oona.
Live: Novema 29, 2022 2:00 pm ET: Lua i lenei faasologa o webinars o loʻo taulaʻi i le Poutū 1 o le Fuafuaga o le New Era, Suʻesuʻeina mo Fesoasoani Faʻatekinisi ma le Anotusi o Tulafono Faʻatonu Mulimuli - Manaoga Faʻaopoopo mo Faʻamaumauga Faʻapitoa mo Meaʻai ".- Faʻasalalau Novema 15th.
I luga o le Ea: Tesema 8, 2022 2:00 PM ET: I lenei webinar, o le a e aʻoaʻoina ai pe faʻapefea ona iloilo lau 'au e malamalama ai poʻo fea e manaʻomia ai le atinaʻeina o tomai faʻapitoa ma taʻitaʻi.
O le 25th Annual Food Safety Summit o le fa'amoemoe muamua lea a le alamanuia, e aumaia ai fa'amatalaga talafeagai, fa'atino ma tali fa'atino i tagata tomai fa'apolofesa mo mea'ai i le sapalai o le sapalai e fa'aleleia le saogalemu o mea'ai!A'oa'o e uiga i fa'alavelave fa'afuase'i, fa'aleagaina ma tulafono fa'atonutonu mai ta'ita'i fa'apitoa i le fa'alapotopotoga.Iloilo fofo sili ona aoga ma faʻaaliga fefaʻatauaʻiga mai taʻitaʻi faʻatau.Feso'ota'i ma feso'ota'i ma se fa'alapotopotoga o tagata tomai fa'apolofesa mo le saogalemu o mea'ai i totonu o le sapalai.
O le Saogalemu o Mea'ai ma le Puipuiga o Mea'ai e taula'i i atina'e lata mai ma su'esu'ega o lo'o iai i le saogalemu ma le puipuiga o mea'ai.O loʻo faʻamatalaina e le tusi le faʻaleleia atili o tekinolosi o loʻo i ai nei ma le faʻaofiina o auala fou suʻesuʻe mo le suʻesuʻeina ma le faʻamalamalamaina o meaʻai e mafua mai i meaʻai.


Taimi meli: Nov-19-2022