Tala Fou

E lima fesili e tatau ona tali a'o le'i fa'atau sa'o atu le povi i tagata fa'atau

O konekarate o suauu mama ma penisini i luma masina i le New York Mercantile Exchange na siitia i le aoauli o le Aso Faraile, ae o le tiso i le lumanaʻi i le NYMEX na pa'ū ...
O Rep. Jim Costa o Kalefonia, o se sui sinia o le Komiti o Faatoaga a le Maota, na faia se iloiloga o pili tau faatoaga i lona itumalo o Fresno…
O faifaatoaga Ohio ma Colorado na auai i le vaaiga a le DTN na maua ni timuga aoga ma talanoaina le sailia o se paleni i le va o galuega ma tafaoga.
O William ma Karen Payne e masani lava ona i ai se lafumanu i o la toto. Sa la galulue i le 9-i-5 e lagolago ai lo la fiafia i le pisinisi, ae ina ua amata ona la faatau sa'o atu aano o manufasi i tagata faatau, sa la maua se auala e avea ai ma se galuega tumau. .
I le 2006, na amata ai e Paynes ona gaosia aano o povi i le latou Destiny Ranch, Oklahoma, i le faaaogaina o le mea latou te ta’ua o le “faafouina” auala. Sa aoga lelei mo le ulugalii ma i aso nei sa uunaia e Viliamu isi e mafaufau i ai, pe a mafaufau i fesili e lima na ia fai mai o le a fesoasoani e fai ai le taumafaiga. i le vaaiga.
Fai mai Viliamu na amata i le au faifaatoʻaga na liliu atu i le totoina o a latou lava povi ina ua le fiafia i le le mafai ona pulea lelei, fua poʻo le togi.
“Mo matou, £1 i le taimi o le igoa lea o le taaloga,” o le tala lea a Viliamu i se lipoti a Noble Institute.” O le mea lena na malepe ai le mea atoa.Sa ofoofogia.”
Na ta’ua e Viliamu, o se lu’itau tele lea i le tele o eria, ma e tatau i le au gaosi oloa ona iloilo pe latou te fa’amoemoe e fa’atau atu i totonu o le atunu’u pe i fafo atu o le setete. Talu ai e na’o lona mana’o e fa’atau atu ia lava aano o povi i lona atunu’u o Oklahoma, o lea ua fa’asa’oloto ai o ia mai la’au su’esu’e a le USDA. ma e mafai ona fa'atau atu fa'atasi ma nofoaga e asiasia e le setete.
E tele le maketi, ma fai mai Viliamu na te lisiina pakaga taavale ma faʻatau atu se taavale toso.O isi tagata gaosi oloa ua manuia i nofoaga e-commerce ma maketi faifaatoaga.
Na vave ona iloa e Paynes e fia iloa e a latou tagata faʻatau a latou povi ma le lafumanu e maua mai ai. Ua avea le fesoʻotaʻiga ma mea e ave i ai le faamuamua. Latou te faʻafeiloaʻi tagata faʻatau i le lafumanu ma ana faiga faʻafouina. taumafataga.
E tatau i tagata gaosi oloa ona feiloai i tagata faʻatau i mea latou te i ai ma faʻaaoga le avanoa e faʻamatala ai se tala lelei e uiga i le pisinisi o povi, o le tala lea a Viliamu.
A'o sili atu ona ta'uta'ua ma fa'atauva'a le fa'atauga pisupo tuusa'o i tagata fa'atau, e taua tele mo lafumanu le mafai ona talanoa i mea e tulaga ese ai a latou oloa.
E talitonu Paynes o le afifiina ma le tuʻuina atu o se mea mamao.” E le fesiligia o le lelei o le povi o le mea sili lea ona taua,” o le tala lea a Viliamu. tofo.E tatau ona fa'ata'atia lelei ma e tele sona sao o lau tipi aano o manu i lou manuia.”
Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le toe fa'aleleia o lafumanu, po'o le va'ai i le fa'amatalaga atoa o lenei tusiga na saunia e Katrina Huffstutler o le Noble Institute, fa'amolemole asiasi: www.noble.org.


Taimi meli: Iul-11-2022