Tala Fou

Taaloga a le Commonwealth: Aisea e taua tele ai le Bulls ia Birmingham?

O le a mautinoa le ootia ma faagaeetia ai i latou o loo maimoaina le sauniga amata o taaloga a le Taupulega i le vaega o loo iai le Birmingham Bulls.
I se sauniga na talimalo ai Steven Knight, na aumai ai le Bulls i totonu o le malae taalo e tagata fai filifili filifili e le totogia ma le tele o galuega, na maileia i o latou lava tulaga a o latou gaosia noataga tagata e fesoʻotaʻi ma pologa.Na fa'asa'olotoina tama'ita'i e ala i le ta'i maualalo o totogi o le 1910. O le povi lava ia e sa'oloto ma lona lapo'a tele.O le tamaʻitaʻi toa o le sauniga amata, Stella, faʻafilemuina o ia, ma tuʻuina atu ia te ia le alofa ma le malamalama.
E fa'ai'u le vaega fa'alagona i le aga'i atu o le povi po'a i le fefa'apalepale'i ina ua toe fa'aoso ma tagi i le tiga.Ae aisea e taua tele ai le Bulls ia Birmingham?
O le povi o loʻo faʻaalia ai le Bull Ring shopping centre i Birmingham, lea e ave ai lona igoa mai lona talafaasolopito o le faʻamalosi ma le fasioti tagata.
Pe tusa o le 1160, na tuuina atu ai e se tusipasi ia Peter de Bermingham, le Alii o Bermingham, le faatagaga e faia ai faaaliga faalevaiaso i lona fanua o le moat, lea na ia tuuina atu ai lafoga i luga o oloa ma fua na faatau atu.O lo'o i luga o le upegatafa'ilagi o le bullring nei.Na taʻua muamua o le "sana taugofie" i le maketi o sana, o le maketi povi e faasino i lanu meamata i le maketi.
O le vaega o le “mama” o le igoa o loo iai nei e faasino i se uamea e nonoa ai povi e fai ma maunu a o leʻi fasia.
O le mailei o urosa na avea ma "taaloga" lauiloa i le 16th seneturi.E aofia ai tagata matamata i totonu o se povi poʻa e matamata i se taʻifau o osofaʻia se povi poʻa e le o iai ni auupega, lea e talitonu sese nisi tagata o le a faʻavaivaia ai le aano.
Na fa'amuta le pa'u povi i le 1798 ina ua si'i atu le povi po'a i Handsworth, peita'i na tumau pea le igoa ta'uta'ua o lea nofoaga.
Na amata le talepeina i le 1964 seia oo i le 2000, ma o le Bull Ring Mall muamua na tu i luga o le saite mo le 36 tausaga.O le tele o talanoa e uiga i fale sima mai le 1960s ua vave ona matua.I lona tulaga o se faleoloa lauiloa fou, ma ina ua tatalaina i le 2003, na faʻamaeʻaina le igoa Bullring.


Taimi meli: Aukuso-24-2022